Glasvezelkabel

Glasvezelkabel

Borms Elektrotechniek houdt zich ook bezig met de ontwikkeling van aanleg en exploitatie van glasvezel in Nederland. Met glasvezel kan er kabel, telefonie, internet en televisie worden afgenomen. Inmiddels zijn er bijna 2 miljoen panden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een dunne sterke draad van glas die razendsnel data over grote afstanden kan versturen. In de praktijk is glasvezel zo dun als een haar. Glasvezel bestaat uit twee soorten glas, waaronder een zeer dunne kern en een dikkere mantel die in elkaar gesmolten zijn. Glasvezel is uitermate geschikt voor het versturen van digitale informatie. Glasvezel kan data welke door converters worden verzonden en ontvangen door de vezels zo snel als het licht verplaatsen.

Glaswerzelkabel

Het belang van glasvezelkabel

Datacommunicatie heeft in de laatste jaren een enorme sprong genomen. In elk huishouden, bedrijven en scholen zijn er wel meer dan 1 computer, digibord, zenders en laptop die internetverbinding nodig hebben. Door de nieuwste ontwikkelingen en de vraag naar veeleisende toepassingen, wordt het kunnen uitwisselen van grote hoeveelheden informatie steeds belangrijker. Glasvezelkabel biedt veel capaciteit en dus het meest geschikt voor de toekomst.

Kan ik ook glasvezel gebruiken?

Op dit moment wordt er hard gewerkt om een glasvezel infrastructuur in Nederland aan te leggen. Bij ASDL of kabel tv  bestaat het netwerk naar de wijkcentrale of wijkverdeler vaak wel uit glasvezelverbindingen, maar is het laatste eind naar een perceel een norm- of coaxkabel. Verschillende gemeenten zijn heden bezig om een glasvezelnetwerk naar de percelen door te trekken. Borms Elektrotechniek legt ook glasvezel aan, zodat wij meerdere installaties met glasvezel kunnen aansluiten.

Wilt u weten of u al glasvezel kunt gebruiken? Kijk dan op http://www.glasvezel.nu

DIENSTEN

INSTALLATIETECHNIEK
GLASVEZEL
VERLICHTING

Glasvezelkabel aanleggen en aansluiten?

Wilt u meer weten over het gebruiken van glasvezel of glasvezel aanleggen? Kijk dan ook bij glasvezel aansluiten.

    ×