Glasvezel

Klaar voor de toekomst met glasvezel

Wilt u ook glasvezel aanleggen bij u thuis of in uw bedrijf? Dan kunt u uw glasvezel aansluiting laten maken door de specialisten van Borms Elektrotechniek. Wij ontwikkelen de aanleg en exploitatie van glasvezel in Nederland. Met glasvezel kunt u kabel, telefonie, internet en televisie afnemen met één supersnel abonnement. Steeds meer mensen en bedrijven stappen over van de ‘oude’ kabelaansluiting op het moderne glasvezel. Inmiddels zijn al meer dan 2 miljoen panden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Heeft u ook interesse in glasvezel? U leest er hieronder meer over. Uiteraard kunt u ook even contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij vertellen u dan graag meer over de voordelen van een snelle glasvezel aansluiting.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een dunne sterke draad van glas die razendsnel data over grote afstanden kan versturen. In de praktijk is glasvezel zo dun als een haar. Glasvezel bestaat uit twee soorten glas, waaronder een zeer dunne kern en een dikkere mantel die in elkaar gesmolten zijn. Glasvezel is zeer geschikt voor het versturen van digitale informatie. Glasvezel kan data van converters verzenden en ontvangen doordat de vezels de digitale informatie letterlijk met lichtsnelheid verplaatsen. Ter illustratie: internetten via glasvezel gaat zeer snel. Bij een glasvezelverbinding wordt de data verstuurd via lichtsignalen. Die zijn veel sneller dan de stroomsignalen die gebruikt worden bij een ADSL-verbinding. Er worden glasvezel pakketten aangeboden met 50 Mbps tot wel 2 Gbps.

Glasvezel aansluiting

Het belang van glasvezelkabel

Datacommunicatie heeft in de laatste jaren een enorme vlucht sprong genomen en is dan ook niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Elk huishouden, elk bedrijf en elke school heeft wel een computer, laptop, digibord of zender in gebruik die een internetverbinding nodig hebben. En omdat de ontwikkelingen hierin niet stilstaan en er meer vraag – en ook aanbod – is naar veeleisende technische toepassingen, wordt de vraag naar snelle uitwisseling van datacommunicatie en informatie steeds groter. De ‘oude’ kabel’ verbindingen kunnen dat eigenlijk niet meer aan. De glasvezelkabel biedt veel meer capaciteit en met een glasvezel aansluiting in uw huis of bedrijf, bent u dan ook klaar voor toekomst.

Glasvezel, ook bij u?

Is er bij u ook een glasvezel aansluiting mogelijk? Op dit moment wordt er hard gewerkt om een glasvezel infrastructuur in Nederland aan te leggen. Bij ASDL of kabel-tv bestaat het netwerk naar de wijkcentrale of wijkverdeler vaak wel uit glasvezelverbindingen, maar is het laatste eind naar een perceel nog slechts een norm- of coaxkabel. In vele gemeenten is men bezig om een glasvezelnetwerk naar de percelen door te trekken. Borms Elektrotechniek houdt zich ook bezig met de aanleg van glasvezel met als doel om meerdere installaties met glasvezel te kunnen aansluiten.

DIENSTEN

INSTALLATIETECHNIEK
GLASVEZEL
VERLICHTING

Contact opnemen met Borms

Wilt u meer weten over glasvezel of over een glasvezel aansluiting bij? Neem dan gerust contact op met Borms Elektrotechniek. Bel of mail ons via 023 534 99 05 en info@borms.nl.

    ×