LED-verlichting Basisschool

Beste lezer(s), 

Regenboogschool te Haarlem Zwembad LED-verlichting Borms Elektrotechniek

De Parel te Haarlem Zwembad LED-verlichting Borms Elektrotechniek

Op de Parel te Haarlem hebben wij LED-verlichting aangelegd in verschillende ruimtes. Onder andere de gymzaal, het zwembad en in de Aula. Wij hebben gebruik gemaakt van LED-verlichting van Philips. Waarom gebruiken wij LED-verlichting en geen Halogeen of Spaarlampen? LED-verlichting is veel duurzamer!

Maar wat maakt led verlichting dan zo zuinig?

Bij LED verlichting gaat bijna geen energie verloren aan warmte. Dat maakt ze veel zuiniger dan gloeilampen en TL verlichting en andere conventionele verlichting bijvoorbeeld hogedruklampen. De energie die conventionel lichtbronnen opnemen wordt heel veel warmte afgifte  gegeven, tevens zijn bij conventionele verlichting o.a. hogedruklampen de voorschakelapparaten mede energie vebruikers vaak wel tot 20% van het lampvermogen, de kunst van LED is het omzetten van energie in licht met zo min mogelijk warmte.

Wat is LED?

Led is een afkorting voor Light Emitting Diodes. Een LED-lamp is opgebouwd uit meerdere van dit soort diodes (halfgeleiders), die direct licht geven zodra er stroom doorheen wordt geleid. Hierin verschillen LED-lampen van gloeilampen, die werken met een gloeidraad, en van spaar- en tl-lampen, die licht geven met behulp van kwikdamp.

Regenboogschool te Haarlem Gymzaal LED-verlichting Borms Elektrotechniek

Parel te Haarlem algemene entree hal voorzien van LED-verlichting door Borms Elektrotechniek. De besparing van 52% ten opzichte van bestaande conventionele verlichting

 

 

De voor- en nadelen van de LED-verlichting op een rij;

Voordelen: 

  • laag energieverbruik, voordelig in gebruik
  • zeer lange levensduur
  • schokbestendig
  • geen schadelijke stoffen
  • vaak aan en uit te schakelen
  • tegenwoordig goed dimbaar
  • direct maximale lichtsterkte

Nadelen:

Veel aanbieders waarvan de kwaliteit enorm wisselt o.a levensduur, kleurweergave, lichtspreiding energieverbruik

Waarom LED-verlichting aanschaffen?

Deze duurzame manier van verlichten, kan veel energie besparen. Alle gloeilampen etc worden tegenwoordig ook vervangen door LED lampen. De Led  lamp is ook onderhoudsvrij. Ook heeft de Led lamp een gewaarborgde lichtsterkte van tenminste 6 jaar, aantal lumen.

Lumen is de kracht van de lichtbron die de lichtsterkte naar beneden drukt. Het verschil tussen Lux en Lumen is het goed te begrijpen door het gebruik van een reflector (spiegel). Als achter een lichtbron een reflector geplaatst wordt, dan blijft de hoeveelheid Lumen (de hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt) hetzelfde, maar op het werkoppervlak waar de lichtbron met reflector op gericht is, neemt de hoeveelheid Lux (de hoeveelheid licht op een oppervlak) toe.

 

Regenboogschool te Haarlem Klaslokaal LED-verlichting Borms Elektrotechniek

De Parel te Haarlem klaslokaal, met standaard dimbare LED-verlichting  van Philips geplaatst door Borms Elektrotechniek

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *